Croissantdeeg verwerken

Croissantdeeg verwerken

Verwerkingsadvies Croissantdeeg FT 3085

  • Het croissantdeeg rustig laten ontdooien in de koeling. U kunt het deeg een dag tevoren in de koeling leggen. Check voor het verwerken of de vorst eruit is.
  • Het deeg verwerken op een koude temperatuur, ongeveer 4 °C. Direct afbakken? Zie punt 6.
  • Wanneer u de gemaakte producten wenst in te vriezen, adviseren wij deze goed te verpakken in plastic om uitdroging te voorkomen.
  • Als u producten gemaakt heeft waarbij de spanning in het deeg hoog is, zoals een twister of knoop, kunt u het deeg na verwerking het beste even laten rusten in de vriezer. Dan kan het deeg beter ontspannen voordat het verder wordt verwerkt.
  • Indien u de producten uit de vriezer gaat afbakken, eerst goed laten ontdooien tot de vorst eruit is (ongeveer 4 °C).
  • De producten direct in de rijskast zetten en ruim 60 minuten laten rijzen op een temperatuur tussen de 28 en 31°C met een luchtvochtigheid van ca. 75%.
  • Daarna afbakken in de oven op 230 graden, gemiddeld 17 minuten veel stoom toevoegen.
  • De baktijd en temperatuur zijn afhankelijk van het type oven en product.

Met deze verwerking krijgt u het beste resultaat en houdt het deeg volledig volume. Vragen? Neem contact op met onze expert Mark van Wijk (wijk@vdpol.nl).

Op zoek naar inspirerende recepten? 

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl