Wijcks Koekdeeg

Wijcks Koekdeeg

Benodigdheden
Koekbak - bakpapier - olie of vet en evt. volle koffiemelk.

Werkwijze
1. Koekbak voorzien van bakpapier en deze invetten zodat het deeg niet plakt aan het bakblik.
2. Het diepgevroren deeg ontdoen van folie en in het bakblik plaatsen.
3. Laat het koekdeeg minimaal 6 uur en maximaal 24 ontdooien bij ± 20/25 °C.
4. Egaliseer de plakken en druk ze goed tegen elkaar aan.
5. Voor een mooie kleur en droge kap het deeg bestrijken met volle koffiemelk.
6. Afbakken: ± 200°C inschieten en terug naar 180°C. Baktijd 60 a 65 minuten.
7. De koek na het bakken voorzichtig lossen en weer terugdraaien.
8. Na afkoelen snijden en verpakken.

Advies
- Zorg dat het deeg tijdens het ontdooien niet kan uitdrogen.
- Gebruik bij heteluchtovens een lage luchtsnelheid.
- De aangegeven baktemperaturen zijn ca. en kunnen bij iedere oven licht afwijken.

Type Oven Voorverwarmen Baktemperatuur
Cervap 230°C 180°C 
Dijko 200°C 160°C  
Electrische ovens 230°C  190°C  
Heetwateroven oud 180°C  brander uit
Hein oven 190°C  175°C  

Matador hete lucht

200°C  175°C  
Monsum 190°C  160°C - langer bakken
Roterende ovens 200°C  160°C
Thermosifon inschiet 230°C  190°C  
Thermosifon wagen 240°C  190°C 
Thermovent hete lucht 200°C  175°C 
Leventi 200°C  160°C 

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl