Trends & ontwikkelingen

Trends & ontwikkelingen

Als producent en ontwikkelaar van degen voor brede toepassing zijn er duidelijke trends en ontwikkelingen in de foodbranche waar wij met onze klanten op inspelen. 

Blurring
We leven in een markt dat er gedacht wordt vanuit de klantbehoefte. En dus vervagen de grenzen tussen foodkanalen. Zelfs die tussen non-food en foodservice. Steeds meer supermarkten verkopen producten voor ‘on the go’, zoals Albert Heijn To Go. De winkel richt zich op de normale dagelijkse boodschappen, maar daarnaast sterk op producten voor onderweg. Daarnaast verkopen restaurants hun gerechten in winkels, zodat de gast niet meer uit eten hoeft om van de culinaire gerechten te genieten.

Thuis bakken met gemak
Inmiddels is er een ruim assortiment maaltijdboxen beschikbaar. Eenvoudig in aanschaf, makkelijk te bereiden en compleet met de juiste ingrediënten. Van der Pol levert deeg voor verschillende verse producten in bekende maaltijdboxen en heeft de mogelijkheid een custom made product te maken voor haar klanten. Zowel als halffabricaat voor specifieke deegproducten, bijvoorbeeld pies, als eindproducten, bijvoorbeeld geflowpackte deegrollen.

Clean Label - Biologisch 
Het grootste deel van onze degen is Clean Label. De toenemende vraag naar clean label producten komt (volgens o.a. TNO) voort uit de toenemende behoefte aan steeds meer duurzame, gezonde voedingsmiddelen en herkenbare ingrediënten.
Wat wordt nu precies bedoeld met clean label? Op dit moment is er nog geen wettelijke definitie. Veel genoemde elementen zijn herkenbaarheid van het ingrediënt vanuit huishoudelijk gebruik, geen chemische benamingen en een beperkt aantal ingrediënten op het etiket. 
Van der Pol is ook Skall gecertificeerd voor het maken van biologische producten. De stijgende vraag naar biologische producten is een ontwikkeling die naar verwachting de komende jaren alleen maar sterker groeit (Bionext Trendreport)

Meer weten over hoe Van der Pol inspeelt op ontwikkelingen in de foodbranche?
Op zoek naar basisdegen of creatieve oplossingen voor uw concept?

Wij helpen u graag verder. CONTACT

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl