Beste Brokkenmaker 2018

Maandag 29 oktober 2018

Beste Brokkenmaker 2018

Banketbakkerij Jacobs, de Patisserie College Banketbakker uit Leiden, heeft dit jaar de eerste prijs heeft gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring van het gilde Patisserie College. Deze keuring wordt in samenwerking georganiseerd met Van der Pol.

Keuring
Dinsdag 9 Oktober jl. konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Patisserie College hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2018’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij Studio Voorhuis in Doetinchem. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Paul Huys, keurmeester van grondstoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Paul Huys: “De winnende brokken van Banketbakkerij Jacobs zijn echt van top kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Marco en Tamara Kruit zijn heel blij met deze prijs. Marco: “Dit is een echte teamprestatie!”

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.” De winnende brokken van Banketbakkerij Jacobs scoorden op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een hoge kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De tweede prijs ging dit jaar naar Brood en Banketbakkerij Koopmans te Tubbergen en de derde prijs was voor Banketbakkerij van Ingen uit de Bilt. Ook deze banketbakkers hebben kwalitatief uitstekende brokken gebakken.

De competitie
Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door D. van der Pol en Zonen B.V. en uitgereikt door Paul Huys (Van der Pol) en Hans Tros (technisch adviseur van het Patisserie College).

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl