Beste Brokkenmaker 2017

Donderdag 26 oktober 2017

Beste Brokkenmaker 2017

De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

Keuring
Woensdag 20 september jl. konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2017’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij Sonneveld Bakkerijgrondstoffen in Papendrecht. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffenleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Banketbakkerij Plasman waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.” De winnende brokken van Banketbakkerij Plasman scoorden op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een hoge kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De tweede prijs ging dit jaar naar Patisserie Chocolaterie De Roset uit Castricum en de derde prijs was voor Bakkerij van Otten uit Enter. Ook deze banketbakkers hebben kwalitatief uitstekende brokken ingeleverd.

De competitie
Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door D. van der Pol en Zonen B.V. en uitgereikt door Mark van Wijk (Van der Pol) en Hans Tros (technisch adviseur Heerlijk & Heerlijk).

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl