Beste Brokkenmaker

Vrijdag 21 oktober 2016

Beste Brokkenmaker

De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

Keuring
Afgelopen woensdag 28 september konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2016’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij FrieslandCampina in Wageningen. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffenleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Banketbakkerij Stevers waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en een volle roombotersmaak. Tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

De jury was goed te spreken over de algemene kwaliteit: “De kwaliteit was zelfs van een hoger niveau dan de voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar. De winnende brokken van Banketbakkerij Stevers scoorde op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.

De winnaars
Winnaar Ard van den Berg is blij verrast met de prestigieuze prijs. “Ik ben ontzettend blij en vooral ook trots dat we met onze brokken al een aantal jaren hoog scoren en dit mooie product kunnen aanbieden aan onze klanten.” Dit is niet de eerste keer dat Banketbakkerij Stevers de prijs in ontvangst mag nemen. In 2010 won hij met zijn heerlijke brokken en ook in de jaren erna scoorde Stevers altijd hoog. De tweede prijs ging dit jaar naar Patisserie Strik uit Nijmegen en de derde prijs was voor Banketbakkerij In de Kroon uit Roermond. Ook deze banketbakkers hebben kwalitatief uitstekende brokken ingeleverd.

De competitie
Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door D. van der Pol en Zonen B.V. en uitgereikt door Mark van Wijk (Van der Pol) en Hans Tros (technisch adviseur Heerlijk & Heerlijk).

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl