BakkersVakWedstrijden 2016

Donderdag 15 december 2016

BakkersVakWedstrijden 2016

De BakkersVakWedstrijden wordt georganiseerd door de gelijknamige Stichting BakkersVakWedstrijden om de vakbekwaamheid van de bakkers te toetsen. De stichting is ontstaan uit een samenvoeging van de Friese- (FCV) en Groninger Cursistenverenigingen (GCV). Elk jaar wordt de wedstrijd georganiseerd in Drachten. Vroeger waren de wedstrijden voornamelijk voor bakkers uit het noorden en werden er vooral Friese producten getest. Maar met behulp van verschillende sponsoren, waaronder Van der Pol, is de vakwedstrijd uitgegroeid tot een landelijk evenement. Dit jaar zijn er ruim 1000 producten ingeleverd door ongeveer 350 bakkerijen.

Elke sponsor stelt een trofee ter beschikking. De trofee wordt bijna altijd in de winkel tentoongesteld zodat klanten hem kunnen bewonderen. Het ondersteund en versterkt het kwaliteitsbesef. In samenwerking met Van der Pol wordt de ‘korstdeeg trofee’ uitgereikt. Om deze trofee te kunnen winnen moest de bakker de beste roomboter amandelstaaf én het beste saucijzenbroodje bakken. Dit jaar ging de prijs naar Bakkerij Verba uit Brakel. Rien Kos had de eer om de prijs te overhandigen: “Het is erg leuk om de prijs uit te reiken aan Bakkerij Verba, een vooruitstrevende bakker die ook uit het zuiden komt.”

Tijdens de BakkersVakWedstrijden wordt er ook naar de toekomst gekeken. Zo benadrukte de presentator, Andreas Oerlemans, de bakkers om nog meer te inspireren de komende jaren door een voorbeeld te nemen aan stoere slagers en ondernemers in andere sectoren. Tevens is de doelstelling om voor de BakkersVakWedstrijden een nog betere landelijke dekking te creëren.

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl