Hartige Sinterstaffen

Hartige Sinterstaffen

Ingrediënten
5 kg bladerdeeg Extra Tolerant 03013
Decoratie

Bereiding
Rol het deeg uit op 6 mm dikte en 30 cm breed. Leg het deeg op een bakplaat en laat het even opstijven in de vriezer zodat men het strak kan snijden. Haal het deeg na 30 minuten uit de vriezer en snijd het vervolgens met een scherp mesje of snijraam. Gewicht per stuk +/- 55 g. Laat het deeg even op temperatuur komen twist ze twee keer, rol vervolgens één kant losjes op en vorm een staf. Laat het product 45 min rijzen. Voor het bakken voorzien van decoratie en smaak. Goudse oude geraspte kaas met wat peper en zout, of met bruchetta kruidenmix. Bakken iets milder dan croissants en wat minder stoom toevoegen.

Oventemperatuur: 210°C
Baktijd: ca. 180 min

Tip
Verschillende soorten suikers, zoals Kandij, grove, P3, P4 en eventueel met wat kaneel voor extra smaak. De zoete varianten na het bakken voorzien van fleurige kleurtjes die men kan aanbrengen met Chocuise souplesse (van Steensma).

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl