Traditionele Vol au Vent

Traditionele Vol au Vent

Benodigdheden
DPW Bladerdeeg 03013
Ei-strijksel
Blinde vulling (bijv. proppen vetvrij bakpapier)

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit tot 1,5 mm en draai het deeg regelmatig. Leg de plak op de bakplaat. Het deeg ruim prikken. Leg de blinde vulling centraal op het deeg in de gewenste vorm. Rol een ander stuk deeg uit tot 1,5 mm en draai het deeg regelmatig. Maak de onderplak iets vochtig zodat het deeg goed sluit. Leg de zojuist getoerde plak over de proppen en voorkom plooien. Zorg dat het deeg netjes aansluit. Steek de vorm uit met een ring. Alles strijken met ei. Voeg naar wens versieringen toe van bladerdeeg. De rand prikken en een uur laten rusten. Nogmaals strijken met ei en afbakken op 200 °C, circa 35-40 minuten. Na afkoelen goed laten nadrogen. Het kapje voorzichtig eraf snijden en de blinde vulling verwijderen.

Tip
Uw klant kan deze basis gebruiken voor een heerlijke zelfgemaakte ragout op de kersttafel.

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl