Taart met Cookiebodem

Taart met Cookiebodem

Voor dit recept hebben de creatieve teams van Royal Steensma en Van der Pol de handen ineen geslagen.

Recept Cookie Dough bodem
400 g Cookie Dough chuncks

Werkwijze Cookie Dough bodem
Een taartbodem maken met Cookie Dough chunks is eenvoudig. U kunt een BIG Cookie gebruiken voor een dikkere bodem, ofwel eenvoudig de chunks verwerken tot een uitrolbaar deeg. Gebruik ontdooide Cookie Dough chunks met 2% water in en kneed dit in een machine tot er een compact deeg ontstaat. U kunt het deeg uitrollen tot 2 mm en in iedere gewenste vorm uitsteken.

Oventemperatuur: 170°C
Baktijd: ca. 15-18 minuten

Recept bavaroise
90 g Damco multibavaroise
200 g Water 20 tot 30 graden
1.100 g Slagroom gezoet (10%)

Werkwijze
Damco multibavaroise oplossen in het water en vervolgens door de lobbig geslagen room spatelen.

Opbouw
De Bavaroisetaart is opgebouwd uit een aantal lagen. De eerste laag op de bodem is een laag bavaroise. Daarover een handvol gebakken Cookie Dough strooien. Vervolg met een laag kapsel en de laatste laag bavaroise. Laat de taart vervolgens opstijven in de koeling. Werk het Bavaroisetaartje af met een spiegel naar keuze en strooi er wat gebakken Cookie Dough chunks overheen.

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl