Frangipane

Frangipane

klassiek met diverse vullingen

Ingrediënten
DPW fonceerdeeg
1000 g roomboter
1000 g amandelspijs
4 kg zachte boter
20 eieren
400 g bloem
(evt. 10 gram citroenrasp voor frisheid)

Bereiding
Laat het deeg ontdooien. Rol het deeg uit op de uitroltafel tot 2 mm dikte. Bekleed een 5 cm hoge ovenschaal met het fonceerdeeg en snijd eventueel bij, zodat er een mooie rand ontstaat.

Vulling
Laat de spijs op kamertemperatuur komen. Klop de zachte boter luchtig. Meng achtereenvolgens de helft van de spijs, de bloem, het ei en de rest van de spijs door de boter, zodat een luchtige gladde massa ontstaat. Deze frangipane is voor veel vullingen te gebruiken. De frangipane is een basis vulling en kan op allerlei manier gevuld worden. Werk met de seizoenen mee met bijvoorbeeld compote van rabarber in het voorjaar of een pruimentaart in de winter.

Afdekgelei
1 kg abrikozen pulp
900 g suiker
Zet de pulp op met de suiker in een pan met dikke bodem. Laat 15 minuten zachtjes koken. Passeer de massa door een zeef. Laat het geheel nog 10 minuten inkoken.

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl