Vruchtentaart

Vruchtentaart

met versgekookte creme patissier en rood fruit

Ingrediënten
DPW fonceerdeeg
1 liter melk
150 g suiker
2 eieren
95 g eidooier
80 g maizena
½ vanille stok

Bereiding
Laat het deeg ontdooien. Rol het deeg uit op de uitroltafel tot 2 mm dikte. Bekleed een 5 cm hoge ovenschaal met het fonceerdeeg en snijd eventueel bij, zodat er een mooie rand ontstaat.

Vulling
Houd een beetje van de melk apart, en breng de rest aan de kook met de helft van de suiker, het uitgeschraapte vanillestokje en het zout. Meng de eieren met de eierdooier. Meng ook de maizena met de andere helft van de suiker. Meng dit met het eimengsel. Wanneer je een mooie egale massa hebt meng je het met de rest van de melk. Giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren. Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de crème ontstaan. Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door. Giet de crème over in een schone kom en laat afkoelen. Dek af met folie om vellen te voorkomen. Bak het fonceerdeeg blind af, 25 minuten op 180°C. Laat afkoelen. Verdeel de creme patissier egaal over de bodem. Maak de taart af met royaal rood fruit, zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen of bramen.

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl