Tompouce Klassiek

Tompouce Klassiek

Ingrediënten
DPW Bladerdeeg extra tolerant 3013
150 g room
30 g melk
54 g suiker
108 g eierdooier
28 g geldessert/ opgeloste gelatine
342 g lobbige room
Vanille stokje

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 4 x 9 cm. 

Vanille mousse
Room, melk en suiker koken. Garen met de eidooier tot 83°C. Geldessert mengen. Anglaise mengen bij 35°C met de room. Een biscuitplak onderin de plaat leggen en vullen met de mouse in vloeibare vorm tot gewenste dikte. Koelen in de vriezer en bevroren snijden, afmeting tikje kleiner dan de tompouceplak. 

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens. 

Tips
- Gebruik eigen chocolade decoraties op kleur (zoals rode choco spriet).  
- Gebruik tussen de lagen en boven op gezouten caramel en bijvoorbeeld een halve gouden hazelnoot.
- Gebruik biscuit onder de vanille mousse om te voorkomen dat het bladerdeeg vochtig wordt. 

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl