Tompouce Petit Four

Tompouce Petit Four

Ingrediënten
DPW Bladerdeeg extra tolerant 3013
1000 g witte chocolade
100 g water
250 g suiker
250 g glucose
850 g room
230 g boter
20 g zout
Vanillestokje

Bereiding 
Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 3,5 x 3,5 cm.

Zoute Caramel
Water, suiker en glucose koken tot een caramel. Gekookte slagroom toevoegen. Emulgeren met de boter, de chocolade en het zout. 

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Glad strijken tot 2 mm en snijden naar wens. 

Tips
Voor de gouden hazelnoot, de hazelnoot door goudpoeder rollen.
- De zoute caramel vormt ook een prima smaakcombinatie met bijvoorbeeld rood fruit.
- Dit gebakje is geschikt voor 1 persoon en ideaal als traktatie. 

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl