Tompouce Kersentaartje

Tompouce Kersentaartje

Ingrediënten
DPW Bladerdeeg extra tolerant 3013
275 g room
275 g melk
275 g eidooier
101 g suiker
429 g ivoire chocolade (Valrhona) bindkracht chocolade van belang
925 g slagroom

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 14 x 14 cm

Witte chocolademousse met vanille
Bereiden als anglaise. Anglaise mengen met de chocolade, mengen met de room bij 35°C. Strooi na het opspuiten van iedere laag mousse kleine stukjes kers tussen de lagen. 

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens. 

Tips
- Poeder de bovenzijde eenvoudig door gebruik te maken van een mal.
- Gebruik voor de afwerking de vanille mousse en doop een kers in gelei voor een mooie glans.
- Dit luxe taartje is geschikt voor 4 personen

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl