Pecan Slice

Pecan Slice

Ingrediënten
Croissantdeeg DPW Freeze Tolerance 03085
Eimengsel
Kaneelsuiker

Crème patisserie au chocolat
1000 ml volle melk
100 g eierdooier
90 g roompoeder
250 g suiker
1 vanillestokje
100 g pure chocolade

Gekarameliseerde pecannootjes
100 g pecannootjes
150 g honing
1 vanillestokje
Zout

Bereiding
Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte. Snijd banen van 27 cm breed. Verdeel de crème pâtisserie au chocolat en smeer uit. Strooi de gekarameliseerde pecannootjes eroverheen. Vouw het deegstuk dubbel en koel goed terug tot het vriespunt. Snijd stukjes van 3,5 cm breed. Plaats de repen in een rijskast van 28°C, met een vochtigheid van maximaal 70%, en laat ze loskomen. Afspuiten met eimengsel en bestrooi met pecannootjes. Tot slot, verdeel met behulp van een zeefje, kaneelsuiker over de repen. Daarna afbakken.

Gekarameliseerde pecannootjes
Meng de noten, zout, vanille en de verwarmde honing door elkaar. Karamelliseer in de oven tot de noot voor de helft vanbinnen is gebrand. Laat afkoelen en maal fijn tot de gewenste grootte.

Crème pâtisserie au chocolat
Breng de melk en suiker samen met de vanille aan de kook. Meng de roompoeder met een beetje suiker en de eierdooier. Maak familie met de kokende melk en gaar goed door. Voeg als laatst de chocolade toe en roer door tot een glad mengsel.

Bakadvies
15 minuten op 195°C.

Tip
De pecan slice kun je met meerdere soorten noten maken. Bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen of walnoten.

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl