Appel-triangel

Appel-triangel

Ingrediënten
Basis: DPW Bladerdeeg 03013, rietsuiker, poedersuiker en eventueel marsepein.

Appelcompote: 30 kg appels, 5 kg abrikozen blokjes, 3 kg gewelde rozijnen, 1,5 l citroensap,
10 vanille stokjes en 750 g quelli (bindmiddel).


Bereiding
Begin met het maken van de appelcompote. Stoof de appels halfgaar (door half gestoofde appels te gebruiken ben je het meeste vocht kwijt, waardoor je hier geen last van hebt tijdens het bakken), samen met de vanille en bind vervolgens af met de quelli en voeg de abrikozenblokjes en gewelde rozijnen toe.
Meng alles goed door elkaar en stort het mengsel op een plaat. Verspreid het mengsel op de gewenste dikte en laat dit opstijven in de koeling

Steek vervolgens driehoekjes van de appelcompote. Door driehoekjes te maken zorg je ervoor dat er overal in de appel-triangel, evenveel appel zit. Zelfs in alle hoekjes! Vries de driehoekjes in. Door de appelcompote in te vriezen, behouden de flappen hun vorm.

Rol het bladerdeeg uit op 1,75 mm. Geef met een deegsnijder op 14 centimeter aan waar de appelcompote moet komen te liggen. Nadat je de appelcompote driehoekjes hebt geplaatst, rol je nogmaals een plak bladerdeeg uit op 1,75 mm en leg je dit over de appelcompote heen. Veer het bladerdeeg goed terug tussen de appelcompote driehoekjes. Steek vervolgens de driehoekjes uit met een driehoek steker. Prik de zijkanten in met een prikker en maak licht vochtig met water. Druk vervolgens de appel-triangels in de rietsuiker. Door rietsuiker te gebruiken, krijgt de flap een mooie en egale kleuring.

Bakadvies
Bak de appel-triangels ongeveer 20 minuten op 175/185°C. Decoreer na het bakken met poedersuiker en eventueel marsepein.

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl