Choco Twist

Choco Twist

Ingrediënten
Voor 50 stuks: 3 kg DPW croissantdeeg 03085, 500 g chocoladedeeg en 66 g chocoladestaafjes.
Chocoladedeeg: 400 g croissantdeeg, 40 g cacaopoeder en een beetje water.

Bereiding
Maak het chocoladedeeg door 400 gram DPW croissantdeeg te mengen met de cacaopoeder en een beetje water. Dit water is nodig omdat door de cacao, het deeg water opneemt. Door een beetje water toe te voegen blijft de consistentie gelijk aan het reguliere deeg. Meng het goed door elkaar. Totdat je een mooi bruin deeg krijgt. Rol het chocoladedeeg uit op 3 mm. Rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm en leg vervolgens de plak chocoladedeeg boven op het gewone deeg. Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm.

Wanneer je het uitgerolde deeg even op een plateau of bakplaat in de vriezer legt en vervolgens een scherp mes gebruikt, blijft de bladerende werking van het croissantdeeg optimaal. Dit zorgt voor volumineuze producten. Zorg ervoor dat de plak nette randen heeft, zodat de broodjes mooi strak worden. Snijd het deeg in de lengte in 2 gelijk delen en snijd daarna het deeg in met diagonale strepen om de 5 mm. Dit zorgt voor de mooie lijnen op de chocoladebroodjes. Snijd vervolgens plakjes van 13,5 cm bij 8 cm.

Draai het deegstukje om en plaats een chocoladestaafje aan het begin. Rol het plakje een stuk op en plaats vervolgens een tweede chocoladestaafje. Rol het broodje helemaal op en let hierbij op dat de sluiting aan de onderkant zit. Bestrijk de broodjes met eistrijksel. Laat de broodjes rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen.

Bakadvies
Bak de broodjes vervolgens ongeveer 17 minuten op 195°C (heteluchtoven) of in een reguliere oven op 230°C met stoom. Bestrijk de broodjes met suikerwater.

Bereiding suikerwater
Suikerwater wordt al jaren gebruikt om producten een mooie glans te geven. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Breng 450 ml water en 450 g suiker aan de kook in een pannetje. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig inkoken. Haal het mengsel van het vuur en voeg 100 g invertsuiker toe. Roer dit goed door en het suikerwater is klaar om te gebruiken.

 

Galerij

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl