Zoute koekjes

Zoute koekjes

Ingrediënten
DPW Bladerdeeg Extra Tolerant 3013
Zout
Ofwel Bladerdeeg extra gezouten 3010
Ei strijksel
Decoratie
Geraspte oude kaas
Amandelen
Zadenmix
Gekruid paneermeel

Bereiding
Bij het gebruik van ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel. Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm. Leg het deeg op bakplaten met siliconenpapier wat iets vochtig is gemaakt, hierdoor blijft het deeg aan het papier zitten tijdens het snijden. Leg de bakplaten nu eerst een half uur in de koelcel voordat u gaat snijden. Vierkanten 5 x 5 cm snijden, de lange stengels 2 cm breed en 12 cm lang (dit kunt u naar behoefte variëren). Na het snijden, strijken met ei. Eventueel voorzien van halve amandelen, oude geraspte kaas, zadenmixen en/of gekruid blank paneermeel. De zoutjes die gedecoreerd zijn met halve amandelen voor het bakken nog een keer strijken met ei. Zoutjes moeten minimaal een uur rust hebben gehad van uitrollen tot het bakken. Op die manier is er nauwelijks krimp en heeft u strakke bladerdeegproducten. 30 à 35 min bakken bij 210°C.

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl