Kaasvlinder

Kaasvlinder

Ingrediënten
DPW Extra Tolerant 3013
Zout
Ofwel Roomboter bladerdeeg extra gezouten 3010
48% Boter
48% Geraspte oude kaas
4% Kruidenmix bijv. tomatensmaak met Italiaanse kruiden

Bereiding
Bij ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel. Boter glad draaien en de kaas en kruidenmix toevoegen. Mengen en klaar. Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en 45 cm breed (naar gelang gewenste grootte kunt u hier in variëren). Vulling opbrengen en netjes verdelen en uitstrijken. Voor vlinders de zijkanten 2 x naar binnen vouwen, ruimte tussen de 2 banen houden en deze dan op elkaar vouwen. Banen in vriezer leggen zodat ze opstijven. Op die manier kunt u strakke koekjes snijden (4 à 5 mm). Daarna 18 tot 22 min bakken op bakpapier, oven op 200°C. Eventueel nadrogen in een flauwe oven van 100°C of droogkast.

Meer informatie?

Bel met +31 416 692 785

Mail naar info@vdpol.nl