Bridge saucijzen

Een variatie op het klassieke saucijzenbroodje. Bekijk het recept met Van der Pol bladerdeeg hier.

VDP Bridge Saucijzen 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 79% rundergehakt
  • 8% heel ei
  • 4% gemalen brood
  • 2% maggi
  • 2% sambal
  • 2% zout
  • 1% bieslook
  • 1% peterselie
  • 0,5% nootmuskaat
  • 0,5% peper

Bakadvies

  • 30-35 minuten op 220°C

Tip

  • Garneer de producten na het tweede keer bestrijken eventueel met geraspte oude kaas, zadenmixen en/of gekruid paneermeel.

Bereiding

Bereid de vulling door alle ingrediënten, behalve het bladerdeeg, te mengen.

Daarna het deeg uitrollen tot 1,75 à 2 mm en banen snijden van 15 cm breed. Gehaktvulling erop spuiten. Dichtvouwen en strijken met ei. Bij de tweede keer strijken met ei de banen met een stompe krabber om de 3 cm door drukken (net niet geheel door) eventueel voorzien van geraspte oude kaas, zadenmixen, en of gekruid paneermeel. Let op: Producten moeten voldoende rust hebben gehad voordat u ze de tweede keer strijkt en bakt (60 min rust).

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager