Fruity Flower

Met Van der Pol croissantdeeg maakt u binnen een mum van tijd deze Fruity Flower. Met het rood fruit, zoals kersen en zwarte bessen een najaarstopper

VDP Fruity Flower 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • 1000ml volle melk
  • 150g eierdooier
  • 90g roompoeder
  • 250g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 70g frambozenpuree
  • 70g kersenpuree
  • 125g zwarte bessen
  • 48g suiker
  • 3,6g gelatine
  • eetbare bloemetjes ter decoratie

Bakadvies

  • 15 minuten op 195°C

Tip

  • De bloemetjes op de foto zijn chrysanten maar deze kunnen vervangen worden door elk eetbaar bloemetje, bijvoorbeeld lavendel.

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte. Snijd strookjes van 24 bij 2,5 cm. Koel terug naar het vriespunt. Plaats de strookjes in een ring van 8 cm. Rol de rest van het deeg uit op 2 mm, steek er plakjes uit en leg deze op de bodem. Spuit een laagje crème pâtisserie in de bakjes en laat ze rijzen in een rijskast op 28°C, vochtigheid maximaal 70%. Laat de bakjes na het bakken afkoelen. Na afkoelen vullen met zwarte bessen compote.

Crème pâtisserie
Breng de melk en suiker samen met de vanille aan de kook. Meng de roompoeder met een beetje suiker en de eierdooier. Maak familie met de kokende melk en gaar goed door.

Zwarte bessen compote
Meng de vruchtenpuree en de suiker en breng aan de kook, voeg de gewelde gelatine toe. Meng met de vruchten tot een geheel.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager