Klassieke tompouce

Een graag geziene gast op ieder feestje: de tompouce. Houd tijd over voor een verrassende vulling en topping door het bladerdeeg van Van der Pol te gebruiken.

VDP Klassieke Tompouce 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 150g room
  • 30g melk
  • 54g suiker
  • 108g eidooier
  • 28g geldessert/opgeloste gelatine
  • 342g lobbige room
  • vanillestokje

Tip

  • Gebruik eigen chocolade decoraties op kleur (zoals rode chocolade spriet)
  • Gebruik tussen de lagen en bovenop gezouten caramel en bijvoorbeeld een halve gouden hazelnoot
  • Gebruik biscuit onder de vanillemousse om te voorkomen dat het bladerdeeg vochtig wordt

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 4 x 9 cm.

Vanille mousse
Room, melk en suiker koken. Garen met de eidooier tot 83°C. Geldessert mengen. Anglaise mengen bij 35°C met de room. Een biscuitplak onderin de plaat leggen en vullen met de mouse in vloeibare vorm tot gewenste dikte. Koelen in de vriezer en bevroren snijden, afmeting tikje kleiner dan de tompouceplak.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager