Lokale appelflap

Appeltje, eitje ... en een plakje korstdeeg! Met de bladerdeeg sheets van Van der Pol maakt u in een handomdraai appelflappen.

VDP Lokale Appelflap 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg (sheets)
  • 76% appel van de lokale fruitboer
  • 8% rozijnen
  • 4% citroensap
  • 2% castormelis
  • kristalsuiker
  • 0,5% kaneel
  • 0,5% bindmiddel

Bakadvies

  • 30 min op 220°C

Tip

  • Variaties zoals victoriabeslag, in plaats van grove kristalsuiker, maken het product uniek. U kunt natuurlijk de lokale appelflap uitgebreid communiceren in uw winkel. Maak er een specialiteit van: appelflap met appels van de lokale fruitteler.

Bereiding

Leg de sheets uit op de werkbank, zodat ze kunnen ontdooien. Maak de plakjes licht vochtig aan de randen. Maak de vulling door alle overige ingrediënten (exclusief de kristalsuiker) te mengen. Vulling plaatsen. Dichtvouwen, aandrukken en strijken met water. Haal door grove kristalsuiker.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager