Luxe aardbeien tompouce

Door te werken met bladerdeeg van Van der Pol houdt u tijd over, waardoor u mooie creaties kunt maken zoals deze luxe aardbeien tompouce. Lees meer.

VDP Tompouce Aardbeientaartje 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 2550g aardbeien
  • 102g suiker
  • 150g aardbeienpuree
  • 54g citroenpuree
  • 382g geldessert/opgeloste gelatine

Tip

  • Gebruik vanillemousse voor de afwerking bovenop
  • Maak uw eigen vulling van te voren en haal uit de diepvries wanneer nodig

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Doorsnede 14 cm.

Bosaardbeien compote
Suiker en puree aan de kook brengen. Geldessert mengen. Aardbeien toevoegen. Afkoelen in vriezer in een ring op een laagje biscuit

Gekarameliseerd bladerdeeg (bovenkant)
Bladerdeeg vochtig maken. Bestrooien met rietsuiker en afbranden.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager