Bereiding
Deeg uitrollen tot 9 mm, 25 cm breed. Deeg denkbeeldig door drieën delen en middelste deel van decoratie voorzien (lichtjes bevochtigen), 1 plak erop vouwen en deze ook voorzien van decoratie. Laatste deeg laag vouwen en het deeg een kwartslag draaien. Stapsgewijs uitrollen tot 15 mm. Bovenzijde lichtjes vochtig maken en nu rijkelijk voorzien van decoratie. Door rollen tot 13 mm en plak om draaien (boven moet onder worden) deze kant ook rijkelijk voorzien van decoratie. Plak nu uitrollen tot een dikte van 10 a 9 mm (breedte +/- 25 cm) en banen snijden met een scherp mes van +/- 1 cm. Deze banen 2x twisten en in eerste instantie strak tegen elkaar leggen en daarna even de vriezer in. Hierdoor zit er minder spanning in het deeg en blijven de stengels mooi getwist. Dan naar gelang uithalen, ontdooien en laten rijzen ongeveer 50 min.