Tompouce kersentaartje

Inspiratie nodig voor tompoucen? Met deze receptenreeks verrast u uw klanten sowieso! Gemakkelijk bereid met roomboter bladerdeeg van Van der Pol.

VDP Tompouce Kersentaartje 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 275g room
  • 275g melk
  • 275g eidooier
  • 101g suiker
  • 429g ivoire chocolade (Valrhone): bindkracht van chocolade is van belang
  • 925g slagroom

Tip

  • Poeder de bovenzijde eenvoudig door gebruik te maken van een mal
  • Gebruik voor de afwerking de vanille mouse en doop een kers in gelei voor een mooie glans

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 14 x 14 cm

Witte chocolademousse met vanille
Bereiden als anglaise. Anglaise mengen met de chocolade, mengen met de room bij 35°C. Strooi na het opspuiten van iedere laag mousse kleine stukjes kers tussen de lagen.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager