Tompouce petit four

Inspiratie nodig voor tompoucen? Met deze receptenreeks verrast u uw klanten sowieso! Gemakkelijk bereid met roomboter bladerdeeg van Van der Pol.

VDP Tompouce Petit Four 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 1000g witte chocolade
  • 100g water
  • 250g suiker
  • 250g glucose
  • 850g room
  • 230g roomboter
  • 20g zout
  • vanillestokje

Tip

  • Voor de gouden hazelnoot: de hazelnoot door goudpoeder rollen
  • De zoute caramel vormt een prima smaakcombinatie met bijvoorbeeld rood fruit

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 3,5 x 3,5 cm.

Zoute Caramel
Water, suiker en glucose koken tot een caramel. Gekookte slagroom toevoegen. Emulgeren met de boter, de chocolade en het zout.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager