Zoute koekjes

Verras uw klanten met deze zoute koekjes van Van der Pol bladerdeeg. Bekijk het recept hier.

VDP Zoute Koekjes 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • zout
  • ei
  • ter decoratie: geraspte oude kaas, amandelen, zadenmix, gekruid paneermeel

Bakadvies

  • 30 à 35 minuten op 210°C

Bereiding

Bij het gebruik van ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel. Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm. Leg het deeg op bakplaten met siliconenpapier wat iets vochtig is gemaakt, hierdoor blijft het deeg aan het papier zitten tijdens het snijden. Leg de bakplaten nu eerst een half uur in de koelcel voordat u gaat snijden. Vierkanten 5 x 5 cm snijden, de lange stengels 2 cm breed en 12 cm lang (dit kunt u naar behoefte variëren). Na het snijden, strijken met ei. Eventueel voorzien van halve amandelen, oude geraspte kaas, zadenmixen en/of gekruid blank paneermeel. De zoutjes die gedecoreerd zijn met halve amandelen voor het bakken nog een keer strijken met ei. Zoutjes moeten minimaal een uur rust hebben gehad van uitrollen tot het bakken. Op die manier is er nauwelijks krimp en heeft u strakke bladerdeeg producten.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager