Bereiding
Bij het gebruik van ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel. Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm. Leg het deeg op bakplaten met siliconenpapier wat iets vochtig is gemaakt, hierdoor blijft het deeg aan het papier zitten tijdens het snijden. Leg de bakplaten nu eerst een half uur in de koelcel voordat u gaat snijden. Vierkanten 5 x 5 cm snijden, de lange stengels 2 cm breed en 12 cm lang (dit kunt u naar behoefte variëren). Na het snijden, strijken met ei. Eventueel voorzien van halve amandelen, oude geraspte kaas, zadenmixen en/of gekruid blank paneermeel. De zoutjes die gedecoreerd zijn met halve amandelen voor het bakken nog een keer strijken met ei. Zoutjes moeten minimaal een uur rust hebben gehad van uitrollen tot het bakken. Op die manier is er nauwelijks krimp en heeft u strakke bladerdeeg producten.